A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Az NKM és a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködésben online kurzust tartott

2020. május 15.
 

Budapest, 2020.05.14. – Az NKM számára fontos, hogy a „jövő energetikai munkáltatójává” váljon és segítse az utánpótlás nevelést, ezért a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködésben – a jelenlegi helyzetre való tekintettel – online 4 napos intenzív kurzust tartott a hallgatóknak, május 11.-14. között. A képzés célja, hogy a gyakorlatban mutassa be az energiaszektorra ható változásokat és főként azokat a digitalizáció teremtette helyzeteket, amelyek mind a szolgáltatói, mind az ügyfél oldalról folyamatos erőpróba elé állítanak egy klasszikus közmű szereplőből otthonszolgáltatóvá alakuló állami nagyvállalatot. 
„A jelenleg egyetemen tanulók és a friss diplomások jelentik többek között az NKM Energia Zrt. jövőbeni munkavállalóit is, ezért érdeklődve kísérjük figyelemmel azt, hogyan teljesítenek egy, a szektorunk digitalizációval foglalkozó eset megoldásában.” – emelte ki Hiezl Gábor, az NKM Energia Zrt. elnök-vezérigazgatója, a zsűri elnöke.

A képzés arra fókuszált, hogy azokat az ismereteket építse, amelyek révén a tanulók megértik és elsajátítják azt, hogy a környezeti, piaci és ügyféligény oldali kihívásokra milyen hozzáállással és eszközökkel érdemes reagálni. Mindezt pedig azzal a céllal, hogy olyan termék és szolgáltatás portfolió jöjjön létre, amely elégedett és tartós ügyfélbázist, valamint hosszú távú fenntarthatóságot biztosító árbevételt eredményez. Kiemelt cél, hogy az elméletben elsajátított ismereteket a hallgatók a képzési program során a gyakorlatban hasznosítsák, illetve hogy gyakorlati ismeretük és tapasztalatuk nagymértékben gyarapodjon.
„Példaértékűnek tartjuk a „Digitalizáció az energiaszolgáltatásban” kurzus résztvevőinek lelkesedését, aktív részvételét, és az MVM Csoport büszke arra, hogy a résztvevők stratégiai fontosságú tevékenységünk megismerésére szánják idejüket, és szolgáltatásaink fejlesztéséhez adják tudásukat.” – fogalmazott Fluck Benedek, az MVM Csoport. humán erőforrás vezérigazgató-helyettese, továbbá hangsúlyozta, hogy a cégcsoport szakmai utánpótlás valamint ösztöndíj programjain keresztül lehetőséget kínál arra, hogy az egyetemisták a megszerzett ismereteiket és tapasztalataikat a tagvállalatok kötelekében is hasznosíthassák a későbbiekben.

A kurzus negyedik napja esetverseny volt, ahol a hallgatóknak az első három napon elsajátított ismeretekre és az átadott esettanulmányra alapozva egy szolgáltatás- vagy termékötletet kellett részletesen kidolgozniuk, majd prezentálniuk az 5 főből álló szakmai zsűrinek.
 „A Budapesti Corvinus Egyetem megújulásának egyik lényege a gyakorlatorientáltság, az erőteljesebb és szervezett nyitás a vállalatok és az intézmények felé, a partneri kapcsolatok megerősítése. Az NKM egy olyan közjó érdekében tevékenykedő vállalat, amely átfogó közösségi szempontok alapján, a kormány társadalompolitikai elképzeléseivel összhangban végzi piaci tevékenységét, együttműködésünk révén pedig a hallgatók életközeli problémákkal találkozhatnak ezeken a területeken is.” – mondta Stukovszky Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem alelnöke és a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok vezetője.
Az MVM Csoport tagjaként az NKM Energia Zrt. elkötelezett a tevékenységéhez kapcsolódó szakmák, pályák felkarolásában, így külön hangsúlyt kap a gazdasági képzésben résztvevő hallgatók bevonása. Ennek jegyében kapcsolódott a cégcsoport a Corvinus Egyetem kezdeményezéséhez. 
„Mindig nagy örömmel veszünk részt egyetemekkel, diákokkal való együttműködésben, ahol olyan hallgatók megoldásait, gondolatait, friss életszemléletét ismerhetjük meg, akik már az egyetemi pályájuk során tudatosan képzik önmagukat és előadásokon, tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy fejlesszék a munkaerő piacon elvárt készségeiket és képességeiket.” – mondta Koncz Péter, az NKM Energia Zrt. Lakossági Kereskedelmi igazgatója. 

Az MVM és tagvállalatainak folyamatosan bővülő utánpótlás programjairól részletes tájékoztató olvasható az karrier.mvm.hu és a nemzetikozmuvek.karrierportal.hu internetes oldalakon.