A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Különdíjas szolgáltatások az egyetemes szolgáltatásban

Az NKM Energia Zrt. egyetemes szolgáltatói villamosenergia-értékesítéséhez kapcsolódó egyes tevékenységekért díjat számíthat fel a vonatkozó jogszabály alapján.

A különdíjas szolgáltatások részletes feltételeit az egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat M.5 mellékletében ide kattintva találhatja meg.

A felhasználó igénye alapján végzett tevékenységek

 

Felhasználói igény alapján végzett tevékenységek nettó és bruttó díjai
hatályos: 2019. január 1-től
Tevékenység megnevezése Díj összege
nettó
bruttó
a) Számlamásolat készítése esetén azonos számlánként, készpénz-átutalási megbízás pótlása esetén azonos számlához tartozó készpénzátutalási-megbízásonként a második alkalmat követően.
(A díj független a számla lapjainak számától.)
Személyes átvétel esetén 350 Ft
445 Ft
Postai kézbesítéssel kérés esetén
701 Ft
890 Ft
b) Előre fizetős fogyasztásmérő berendezés nem előre fizetős fogyasztásmérő berendezésre történő cseréjének, vagy nem előre fizetős fogyasztásmérő berendezés előre fizetős fogyasztásmérő berendezésre történő cseréjének a felhasználó megbízása alapján az elosztónál való kezdeményezése esetén, kivéve ha arra a felhasználó személyében történő változással összefüggésben kerül sor vagy szociálisan rászorulónak minősülő fogyasztó esetén kétévente egy alkalommal, (A díj felszámítása esetenként történik.) Esetenként
701 Ft
890 Ft
c) A szerződéses jogviszonnyal összefüggő dokumentumok - ideértve az üzletszabályzatot és az általános szerződési feltételeket is - teljes vagy részbeni másolati példányának kiadása az adott naptári év első alkalmát követően, továbbá a szerződéses jogviszonnyal összefüggő konkrét ügy intézéséhez szükséges formanyomtatványok rendelkezésre bocsátása az első alkalmat követően, ha azonos iratra vonatkozik a kérés (A díj felszámítása a kinyomtatott lapok száma alapján történik.) Nyomtatott laponként
175 Ft
222 Ft
d) Változtatás a felhasználó hálózathasználati és villamosenergia-vásárlási szerződéseinek a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 63. § (1) bekezdése szerinti, megbízottként történő, összevont megbízottkénti kezelésére vonatkozóan, a felhasználó első változtatási igényét követően (A díj felszámítása esetenként történik.) Esetenként 5256 Ft
6675 FtA táblázat szerinti bruttó árak a vonatkozó törvény szerinti 27 % ÁFA kulccsal kerültek kiszámításra a nettó (ÁFA nélküli) árakból.

A felhasználó szerződésszegése esetén felszámításra kerülő díjak

 

Felhasználó szerződésszegése esetén felszámításra kerülő költségek nettó és bruttó összegek
hatályos: 2017. január 1-től
 
Eset megnevezése Díj összege
nettó
bruttó
1. Nem könyvelt küldeményként küldött fizetési felszólítás 175 Ft
222 Ft
2. Tértivevényes küldeményként küldött kikapcsolási értesítő 526 Ft
668 Ft
3. Behajtási költségátalány nem lakossági felhasználó esetén 40,0 €
4. Szerződésszegés miatt felmerült egyéb költség ténylegesen felmerült költség
megtérítése kártérítésként
 

A táblázat szerinti bruttó árak a vonatkozó törvény szerinti 27 % ÁFA kulccsal kerültek kiszámításra a nettó (ÁFA nélküli) árakból. A behajtási költségátalány nem tartozik az általános forgalmi adó törvény hatálya alá.

A fentiekre a villamos energia egyetemes szolgáltató által külön díj ellenében végzett szolgáltatásokról szóló 72/2016. (XII. 29.) NFM rendelet és a behajtási költségátalányról szóló 2016. évi IX. törvény rendelkezései vonatkoznak.

A területileg illetékes elosztó különdíjas szolgáltatásiról szóló tájékoztatást az elosztó honlapján találhatja meg.