Mérőállás közlése

Ha Ön regisztrált felhasználónk, kérjük, jelentkezzen be.

Kérjük, ügyeljen rá, hogy havi mérőállását a számlán szereplő diktálási időszakban olvassa le és rögzítse. Ha az adott hónapban a mérőállását nem, vagy határidőn túl közli, fogyasztását becsléssel állapítjuk meg és számoljuk el. 

Ha a becslés alapján kiállított részszámlát követő diktálási időszakban valós mérőállást közöl, a diktálás alapján kiállított számlában elszámoljuk a korábban becsléssel megállapított és számlázott gázmennyiséget.

Csak akkor állítunk ki papíralapú hőmérsékletfüggő részszámlát, diktáláson alapuló, illetve elmaradt diktálás esetén becslésen alapuló számlát, amikor – akár több hónap után – a számla nettó értéke eléri a 2500 forintot. A függőben lévő, ki nem számlázott összeget természetesen szerepeltetjük egy következő havi elszámolásban.

Amennyiben  Ön az éves elszámolást választotta, a havi részszámláit a várható éves fogyasztás felosztásával állítjuk ki, az esetleges diktálás nem érvényesül bennük.

Részletes tájékoztató a diktálásról

Mérőállás megadása online ügyfélszolgálati regisztráció nélkül

A mérőállás sikeres rögzítését követően a megadott e-mail címre visszaigazolást küldünk. Ha nem rendelkezik e-mail címmel, a lenti e-mail cím mezőbe az ugyfel@nkm.energy címet adja meg. Ez az e-mail cím csupán technikai célokat szolgál, kéréseit, kérdéseit továbbra is az ugyfelszolgalat@nkm.energy fogadjuk.

Kérjük, hogy a mérőállás mezőbe a gázmérőn leolvasott egész köbméter értéket rögzítsék a tizedes értékek nélkül.