NKM Energia Zrt.

0001.01.01

Az NKM Energia Zrt. biztosítja a folyamatos és biztonságos földgáz-és áramszolgáltatást az ügyfelek számára, ezzel országszerte 4,2 millió ügyfele egyetlen helyről kapja mindkét szolgáltatást, amely igaz az ügyintézésre, a közös központi telefonszámra és az egységes ügyfélszolgálati irodákra is. Ezen kívül az NKM Energia Zrt. több mint 55 ezer üzleti ügyfél szabadpiaci villamosenergia- és földgáz-kiskereskedője.

Az NKM földgázszolgáltató társasága, az NKM Földgázszolgáltató Zrt. és áramszolgáltató társasága, az NKM Áramszolgáltató Zrt. 2019. június 30-án egyesült, az új cég neve NKM Energia Zrt. lett. 2020. március 31-ével az MVM Partner Zrt.-ből az NKM Energia Zrt.-be került át a versenypiaci kiskereskedelmi üzletág, ezzel az NKM Energia az ország energiafelhasználásának több mint 45%-át biztosítja.

Az NKM Energia Zrt. 100%-os részesedésű társasága az NKM Földgázhálózati Kft., az NKM Áramhálózati Kft. Mindezen túl az NKM az NKM Energia Zrt. által közvetve vagy közvetlenül irányított vállalkozások tekintetében

  • a FLOGISTON Gázmérőgyártó, Javító, Hitelesítő és Kereskedelemi Kft. (NKM Energia Zrt. részesedése 67%),
  • a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. (NKM Energia Zrt. részesedése 30,49%)
  • továbbá a KOMUNÁLINFÓ Zrt. (NKM Energia Zrt. részesedése 42,42%)

is rendelkezik bizonyos döntéshozatali jogosultsággal.