Épületenergetika

0001.01.01

A Nemzeti Közművek épületenergetikai beruházásának előnyei az ügyfél számára

  • nem szükséges a kezdeti beruházást finanszíroznia,
  • a beruházásból adódó költségmegtakarításból fedezhető a szolgáltatási díj,
  • a szolgáltatási díj tartalmazza a karbantartás- garancia és üzemeltetés költségeit is,
  • az új, korszerű, megbízható hőtermelő berendezések hosszú távon biztosítják a 
    zavarmentes működést,
  • a beruházás növeli az épület piaci értékét.

Épületenergetikai üzletágunk korszerű, az energiahatékonyságot növelő  fejlesztések megtervezését és megvalósítását kínálja társasházak, közintézmények, ipari létesítmények részére.

Célunk az energiaellátás megújítása és a gazdaságos, hatékony működtetés kialakítása.

A beruházás finanszírozását a Nemzeti Közművek biztosítja. Mindez nem csak technológiai feladatokat jelent. Olyan üzleti modelleket dolgoztunk ki, amelyekkel a szolgáltatás igénybe vevője megterhelő kezdeti befektetés nélkül valósíthatja meg terveit.

Több tucat beruházással a hátunk mögött büszkén jelenthetjük ki, hogy ügyfeleink nagyra értékelik, hogy a Nemzeti Közművek a beruházások megvalósításán túl a biztonságos, hosszú távon is gazdaságos rendszerek üzemeltetéséről és karbantartásáról is gondoskodik. 

Az épületenergetikai tevékenység bemutatása

Az épületenergetikai szolgáltatás alapesetének (jelenleg ez a leggyakoribb eset) lényege, hogy a Nemzeti Közművek saját költségén elvégzi a primer hőtermelő berendezések (kazánok és a hozzá tartozó primer köri rendszer) teljes cserés felújítását, így az ügyfeleknek nem kell több tízmilliós beruházást vállalniuk. A beruházás keretében a régi kazánházi rendszer helyére új kondenzációs kazánok kerülnek beépítésre a hozzá tartozó korszerű kiegészítő berendezésekkel, továbbá felújításra kerül a teljes kéményrendszer is. Az alkalmazott modern technológiának köszönhetően a hőtermelés hatásfoka – a kondenzációs megoldásból adódóan - elérheti a 105%-ot a korábbi 75-80%-os hatásfokhoz képest, amely jelentős tüzelőanyag megtakarítást, ezáltal költségcsökkentést eredményez.

Mivel a beépített kondenzációs kazán jelentősen jobb hatásfokának köszönhetően kisebb bemenő gázteljesítmény szükséges, a meglévő gázmérőt általában kisebbre lehet cserélni, ami további költségmegtakarítást eredményez.

A Nemzeti Közművek hosszú távú (10-15 éves) épületenergetikai szolgáltatási szerződés keretében - éves szolgáltatási díjért (mely tartalmazza a karbantartás-garancia és az üzemeltetés költségét, valamint biztosítja a beruházás megtérülését) - látja el az épület fűtési és HMV (használati melegvíz) ellátó rendszerét hőenergiával.

Szolgáltatásaink keretein belül a primer hőtermelő berendezések korszerűsítésén túl vállalkozunk még más (például megújuló) decentralizált energiatermelésre, szekunder rendszeri felújításokra (fűtésszabályozás, hidraulika, légtechnika, szellőzés), épületek energetikai üzemeltetésére, smart technológiák alkalmazására. Alkalmazhatóságuknak a gazdaságossági kérdések szabnak határt, melyeket alapvetően külső körülmények befolyásolnak: energia árak alakulása, szabályozások változása, stb.

Kapcsolat: epuletenergetika@nkm.energy