CNG

0001.01.01

A CNG (nemzetközi jelölése CNG: Compressed Natural Gas) sűrített földgáz, a környezetet fokozottan kímélő, gazdaságos üzemeltetési lehetőséget kínál a közlekedésben. 

Az NKM Mobilitás Kft. az NKM Optimum Zrt. 100%-os leányvállalata. Missziója a földgáz, mint üzemanyag elérhetővé tétele. 2011. október 27-én átadta Budapest első sűrített-földgázüzemanyag (CNG) töltőberendezését. A MOL Kőbányai úti töltőállomásán üzembe helyezett CNG kúttal megteremtette az alapjait a költségtakarékos és környezetbarát közlekedéshez szükséges infrastruktúra kialakításának. Az Ügyfelek igényeinek megfelelően 2014. április 4-én megnyitotta a második budapesti CNG töltőállomást a Budaörsi út 126. szám alatt, az M1/M7-es autópálya mellett.

Bővebben a CNG-ről

Budapest első nyilvános CNG kútján egy egyedi fejlesztésű, olasz gyártmányú kompresszor üzemel, amely 1 óra alatt 270 m3 földgázt képes összesűríteni 250 bar nyomásra, ezáltal egy személyautó mindössze 3 perc alatt megtankolható. A töltőállomáson nagy teljesítményű kompresszor (450 m3/óra) üzemel, ezáltal lecsökkentve a töltéshez szükséges időt. A gyors kiszolgálást tovább segíti, hogy a töltőállomások kútoszlopai egyszerre két jármű üzemanyag-feltöltését is lehetővé teszik. A kutakon minden NGV1 és NGV2 töltőfejjel rendelkező jármű számára biztosítottak a tankoláshoz szükséges feltételek, személyautók, teherautók és buszok is tankolhatnak.

A CNG üzemanyag amellett, hogy a városi közlekedés költségtakarékosmódját kínálja, jelentős környezet- és egészségmegóvó hatással is bír, hiszen csökkentett károsanyag-kibocsátásának köszönhetően hozzájárul a levegő finompor-koncentrációjának mérsékléséhez. A CNG hajtású járművek városi használatának elterjedését támogatja az is, hogy a korábbiaktól eltérően - egy szabálymódosításnak köszönhetően - egyre több mélygarázsban nyílik lehetőség fölgáz üzemanyagú járművel történő parkolásra. A CNG üzemanyagot használó gépjárművek további előnye, hogy esetleges szmog-riadó esetén is mentesülnek a forgalomkorlátozás alól, akkor is szabadon közlekedhetnek.

Töltőállomások:

1107, Budapest Kőbányai út 55. (Kőbányai út, Mázsa utca kereszteződése)

MOL töltőállomás
Nyitva tartás 0-24h
Árak 345 Ft/kg 
Csatlakozók (db, fajta) 1 kútoszlop, 2 db csatlakozó, NGV1, NGV2
Van-e shop? igen
Fizetőeszközök HUF, készpénz, bankkártya, hitelkártya, Erzsébet utalvány, Sodexo,
MOL groupcard, UTA, DKV
VISA, VISA Electron, Mastercard, Mastercard Electronic, Maestro, AMERICAN EXPRESS
Önkiszolgáló-e? Nem
Autópálya matricát árul-e?                                             Igen (Magyarország, Ausztria), Elektronikus útdíj
Van-e autómosó, vagy szerelőműhely? Autómosó
Egyéb Postapont, Kerékpárpont, Sodexo elfogadóhely
Információs kapcsolat, telefon         +36 1 433 2609

 

1112, Budapest XI. ker. Budaörsi út 126. (M1/M7 kivezetés) 

MOL töltőállomás
Nyitva tartás 07-22h
Árak 345 Ft/kg (2018.08.25-től visszavonásig)
Csatlakozók (db, fajta) 1 kútoszlop, 2 db csatlakozó, NGV1, NGV2
Van-e shop? igen
Fizetőeszközök

HUF, készpénz, bankkártya, hitelkártya, Erzsébet utalvány, Sodexo,
MOL groupcard, UTA, DKV
VISA, VISA Electron, Mastercard, Mastercard Electronic, Maestro, AMERICAN EXPRESS

Önkiszolgáló-e? Nem
Autópálya matricát árul-e? Igen (Magyarország, Ausztria)
Van-e autómosó, vagy szerelőműhely? Autómosó
Információs kapcsolat, telefon