Társadalmi felelősségvállalás

0001.01.01

A Nemzeti Közművek évek óta kiemelt figyelmet fordít társadalmi felelősségvállalási tevékenységére. Társaságunk a gazdasági és a társadalmi környezet változásait követve határozza meg támogatásai politikáját, melynek alappillére a környezettudatos, fenntartható működés, az egészséges életmód jegyében a hazai sportélet és sportesemények támogatása, továbbá nehéz sorsú embertársaink segítése. 

Tudatossággal a környezetért

Arra törekszünk, hogy támogatási tevékenységünk munkatársaink és a társadalom számára is szemléletformáló hatású legyen. Nagy figyelmet fordítunk belső hulladékgazdálkodásunkra, hiszen a fenntartható fejlődés egyik alappillére a hulladékok keletkezésének megelőzése, és azoknak újra történő felhasználása. 2011-től vállalatunk egyik kiemelt célkitűzése a hulladékok szelektív összegyűjtésén kívül az volt, hogy a hulladékok olyan szervezetekhez kerüljenek amelyek elsősorban az újrahasznosítást biztosítják. Kapcsolódj! kampányunkkal arra igyekszünk felhívni munkatársaink figyelmét, mire ügyeljenek otthon és irodában egyaránt, hogy minél kisebb öko lábnyomot hagyjanak maguk után. Az eredmények azt bizonyítják, hogy kampányunk üzeneteit sikeresen elsajátították a mindennapi rutinban. A támogatott programok során arra törekszünk, hogy a társadalom széles rétegei számára is közvetíthessük üzenetünket. Ezért csatlakoztunk a több szolgáltató által támogatott „Legyen Ön is tudatos energiafogyasztó!” kampányhoz, mellyel már a társadalom széles rétegeit tájékoztattuk arról, ők hogyan használhatják tudatosan az energiát. A környezetünk megóvásáért a közlekedésben is igyekszünk hosszú távú megoldást kínálni. Célul tűztük ki, hogy népszerűsítjük a benzin- és dízelalapú közlekedés környezetbarát és költséghatékony alternatíváját; a sűrített földgáz (CNG) üzemanyagként történő felhasználását. Ennek érdekében 2014 tavaszán megnyitottuk Budapest második CNG kútját.

Információval az életért

Budapest régi társasházaiban sok helyen elavult gázkészülékekkel fűtenek, ami akár szén-monoxid mérgezéshez is vezethet, ha a tulajdonosok nem figyelnek oda a kötelező előírásokra. Éppen ezért tájékoztató kampányba kezdtünk, hogy közérthetően elmagyarázzuk a CO mérgezés veszélyeit. Szakértőink életszerű helyzetekben magyarázták el, hogy néhány egyszerű szabály betartásával hogyan tehet mindenki többet a saját és családja biztonságáért, mert felelős szolgáltatóként úgy gondoljuk, az információ mindenkinek jár. 

Együtt a rászorulókért

Fontosnak tartjuk, hogy nehéz sorsú embertársainknak segítsünk, és munkatársainkat is igyekszünk bevonni ezekbe a programokba, mert hisszük, hogy a társadalmi felelősségvállalás közös ügyünk. Minden évben a tél beköszöntével Női Fórum szervezetünk ételosztást szervez a rászorulóknak. Karácsony közeledtével munkatársaink önkéntes munkájával és a gázszolgáltatás biztosításával támogatjuk a MikulásGyár működését, hogy a legszegényebb sorban élő családoknak és gyermekeknek, ne a nélkülözésről szóljon az ünnep.

A mozgás öröme

Elkötelezett támogatói vagyunk a hazai sportéletnek. Büszkék vagyunk arra, hogy szponzorként számos hazai sportág és sportoló sikeréhez járulhattunk hozzá. Sportszponzorációs stratégiánk egyik fontos elemeként 2012-től a Ferencvárosi Torna Club több szakosztályának nyújtottunk támogatást, 2014 óta további két sportklub, az MTK és az BVSC egy-egy szakosztályának lettünk támogatói. A kosárlabdázás területén ismert és elismert Streetball bajnokság névadó szponzorai vagyunk, ahol a nem versenyszerűen sportolók számára is adott a lehetőség, hogy ismerkedhessenek a sportos életformával. A rendszeres testmozgás iránti igény elérését fontosnak tartjuk munkatársaink körében is, ezért arra törekszünk, hogy különféle sportolási lehetőségeket biztosítsunk számukra vállalati és szabadidős kereteken belül egyaránt.