NKM Földgázszolgáltató Zrt.

0001.01.01

A több mint 160 éves múltra visszatekintő, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonában lévő NKM Földgázszolgáltató Zrt. szabadpiaci földgáz kereskedelem és egyetemes szolgáltatás keretében szolgálja ki ügyfeleit.

A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója 2007 óta a hazai szabadpiaci földgáz kereskedelem meghatározó szereplője és 2011 óta már a lakossági ügyfelek sem csak Budapesten, hanem további tíz megyében is választhatták a céget szolgáltatójuknak, 2015. április 1-jétől pedig már az ország teljes területén biztosít egyetemes földgázszolgáltatást az arra jogosult felhasználók részére. 

A társaság tevékenységét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiadott engedélyek, a földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény és annak végrehajtásáról szóló 19/2009. (I.30.) Korm. rendelet, valamint a további vonatkozó földgázipari jogszabályok alapján látja el.

2007. március 1-jétől – az EU gázpiaci liberalizációs rendelkezései következtében – a földgázellátásról szóló törvényben meghatározott földgázelosztási tevékenységet (gázvezetékek üzemeltetése) az NKM Földgázhálózati Kft. végzi Budapesten és számos Budapest környéki településen.

Az NKM Földgázszolgáltató Zrt. a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójaként jelenleg több, mint 3,4 millió ügyfél folyamatos földgázellátását biztosítja. 

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként és a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójaként működő NKM Földgázszolgáltató Zrt. a versenypiaci szférában is meghatározó szerepet tölt be, hiszen a megváltozott fogyasztási tendenciák ellenére is a hazai szabadpiaci földgáz értékesítés több mint 20%-a kapcsolódik a legnagyobb hazai tulajdonú szolgáltató nevéhez. 

Az eddigi sikeres és eredményes működésnek köszönhetően a Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója a földgázipar egyetlen olyan szereplője, amely elnyerte a Superbrands, a Business Superbrands és a MagyarBrands díjakat.