Zöld földgázszolgáltató

0001.01.01

Társadalmi felelősségvállalásunk egyik alappillére a környezetünkért, a jövő generációért vállalt felelősségvállalás.

Célunk, hogy a fenntarthatóság elve áthassa a vállalat működését- és része legyen üzleti folyamatainknak.

 A földgáz a legtisztább fosszilis energiahordozó. Színtelen, szagtalan gáz, amelynek elégetésével kényelmesen jutunk energiához. (A biztonság kedvéért szagosítják csak, azért hogy észlelhető legyen). A földgáz égésterméke gyakorlatilag CO2 és víz, ha gondoskodunk a tökéletes égésről. Télen, különösen a párásabb napokon elég egy szippantás az utcák, települések levegőjébe, és máris megállapítható, hogy az adott környéken jellemzően földgáz vagy egyéb fűtőanyagok tüzelésével biztosítják a meleget.

A földgáz mint energiahordozó legfontosabb előnye, hogy minimális veszteség mellett lehet nagy távolságra szállítani, illetve visszonylag könnyen tárolható.

A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatójánál kiemelten törekszünk arra, hogy tevékenységeinkkel minimalizáljuk a környezet terhelését. Az erőforrások tudatos felhasználása, az energiatudatosság erősítése, az energiahatékonyságot segítő épületenergetikai beruházások, valamint a környezetbarát, sűrített földgáz alapú közlekedés (CNG – Compressed Natural Gas) elterjesztése szintén meghatározó része a vállalat tevékenységének.

Globálisan gondolkodunk, helyileg cselekszünk…

Fontos számunkra, hogy környezetünk erőforrásait tudatosan használjuk, hiszen felhasználható fosszilis energiakészleteink korlátosak. Úgy gondoljuk, a tudatosság egyik legfőbb eleme, hogy magunk is jó példával járjunk elől. A Női Fórum szervezésében rendszeresen szemetet szedünk, takarítunk a szűkebb környezetünkben. Kampányt indítottunk, amely egyrészt a munkahelyünkön és az otthonunkban is megvalósítható környezetbarát tanácsokkal látja el a kollégákat, másrészt tudatos energiahasználatra ösztönzi őket. Épületeinket, gázmotorral hűtjük, fűtjük.


Épületenergetikai szolgáltatásunk

Épületenergetikai üzletágunk korszerű, az energiahatékonyságot növelő  fejlesztések megtervezését és megvalósítását kínálja társasházak, intézmények, nagyobb épületek részére.

Célunk az energiaellátás megújítása és a gazdaságos, hatékony működtetés kialakítása.

Mindez nem csak technológiai feladatokat jelent. Olyan üzleti modelleket dolgoztunk ki, amelyekkel a szolgáltatás igénybe vevője megterhelő kezdeti befektetés nélkül valósíthatja meg terveit. A beruházás kezdeti finanszírozását az NKM Földgázszolgáltató Zrt. biztosítja.

Több tucat beruházással a hátunk mögött büszkén jelenthetjük ki, hogy ügyfeleink nagyra értékelik, hogy a Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója a beruházások megvalósításán túl a biztonságos, hosszú távon is gazdaságos rendszerek üzemeltetéséről és karbantartásáról is gondoskodik.

CNG-hajtással a tisztább városi levegőért

Az NKM Mobilitás Kft. budapesti sűrített földgázüzemanyag töltőállomását magánszemélyek, személyfuvarozók, teherfuvarozók, busztulajdonosok és természetesen a Nemzeti Közművek földgázszolgáltatójának járművei látogatják.

A földgázt tankoló járművek a hagyományos üzemanyagokhoz képest kevesebb üvegházhatást fokozó gázt (CO, CO2, NOX, NMHC) juttatnak a levegőbe, ugyanakkor egyáltalán nem bocsátanak ki kormot, ezáltal csökken a szmog kialakulásának veszélye a légkörben. Meglévő ügyfélkörünk mellett kommunális szolgáltatást nyújtó es tömegközlekedést biztosító társaságok is érdeklődést mutatnak a CNG-üzemanyag iránt nemcsak Budapesten, hanem a vidéki nagyvárosokban is. Felismerték ugyanis a CNG-ben rejlő gazdasági es környezetvédelmi előnyöket. Várakozásaink szerint az érdeklődések a CNG-hajtású buszok es tehergépjárművek számának növekedésében testesülnek meg, amelyek üzemeltetéséhez NKM Mobilitás Kft. biztosíthatja  a szükséges CNG-üzemanyagot.

A 2015. októberében a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt., a NKM Mobilitás Kft. és az NKM Nemzeti Közművek Zrt. által megalapított KAPOS CNG Kft. –vel a Kaposvári tömegközlekedést már sikerült kizöldíteni.