Csalók éltek vissza az NKM nevével

2020.03.20

Az NKM Energia Zrt.-re, az NKM energiaszolgáltatójára hivatkozva az utóbbi időszakban újabb visszaélések történtek. Ismeretlen csalók az NKM online ügyfélszolgálata nevében új földgázszámla elkészülésére hivatkozva küldenek ki e-mailt. Felelős energiaszolgáltatóként, ügyfeleink vagyonvédelmét szem előtt tartva, külön fel kívánjuk hívni mindenki figyelmét a visszaélésekre.  

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy bár úgy tűnhet, mintha a levél az NKM hivatalos online ügyfélszolgálati címéről érkezne, a levélben szereplő linkek nem az NKM online ügyfélszolgálatára visznek. Az email-ben érkező elektronikus számlák, vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az NKM-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

Figyeljenek arra, hogy a böngészősávban az NKM földgáz online ügyfélszolgálatának címe a https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat, ezzel szemben a csalók most a https://nkm.magyar.eportaln.com/ címre próbálnak irányítani.

Az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük, hogy adja meg bankkártya adatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.

Az NKM elhatárolódik minden nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik a rendőrséggel.

Kérjük ügyfeleinket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az ugyfelszolgalat@nkm.energy email címre vagy jelezzék ügyfélszolgálatunk +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.

Közreműködő segítségüket előre is köszönjük!