Szabadpiaci gázkereskedelem

0001.01.01

Az NKM Földgázszolgáltató Zrt. szabadpiaci gázkereskedelmi tevékenysége keretében az ország egész területén vele szerződéses kapcsolatban álló felhasználók részére biztosítja a megkötött szerződések feltételei szerinti földgázellátást és más szolgáltatásokat, a szerződésben rögzített díj ellenében.

A piac teljes liberalizációja – a szabadpiac – azt jelenti, hogy minden ügyfélre vonatkozóan – a lakossági fogyasztókat is ideértve – megszűntek a korábbi közüzemi gázszolgáltatók területi monopóliumai és szabad a szolgáltató-választás, tehát bárki szabadon választhat új gázkereskedőt.

A jelenlegi gázpiaci modell szerint a közüzemi szolgáltatást 2009. július 1. után az úgynevezett egyetemes szolgáltatás váltotta fel. Ennek köszönhetően biztosított azon felhasználók egyetemes szolgáltatás keretében történő gázellátása, akik nem kívánnak szabadpiaci gázkereskedőt választani.

A gázpiacon a verseny természetesen nem jelenti azt, hogy a különböző kereskedők újabb és újabb vezetékhálózatot építenek ki, hogy elérjék a hozzájuk átszerződni vágyó ügyfeleket: az elosztói engedélyesek a hálózatukat minden gázkereskedő cég számára egyforma feltételekkel kötelesek elérhetővé tenni.

A nemzeti közműszolgáltatás alappilléreként működő NKM Földgázszolgáltató Zrt. a földgázellátás és ügyfélkiszolgálás területén közel 160 éves múltra visszatekintő hagyományaira támaszkodva az aktuális nemzetközi trendeknek megfelelő innovatív válaszokkal jelent meg, amely eredményeképpen testreszabott, ügyfelei kényelmét és biztonságát szolgáló termékeket biztosít a szabadpiacon.  A méretgazdaságosságból fakadó előnyöket kihasználva az egyetemes szolgáltatás területén felkészült mind a 3,4 millió hazai lakossági földgázfogyasztó ellátására.

Lépjen velünk  kapcsolatba!

Felkészült munkatársaink készségesen válaszolnak a gázbeszerzéssel, gázkereskedelemmel kapcsolatban felmerülő kérdéseire.