Gázszolgáltatás szüneteltetése és megszüntetése

0001.01.01

A szüneteltetésre vagy megszüntetésre vonatkozó megrendelés elküldését megelőzően a földgázellátási szerződését érintő változások egyeztetése érdekében kérjük, keresse meg szerződéses kapcsolattartóját a szerződésben feltüntetett elérhetőségek valamelyikén. 

Szüneteltetés esetén

A felhasználó részéről történő gázszolgáltatás szüneteltetésének kérése esetén a földgázellátási szerződés nem szűnik meg. A felhasználó a földgázelosztói engedélyes által az NKM földgázszolgáltatója felé felszámított rendszerhasználati díjat köteles az NKM Energia Zrt.-nek megtéríteni.

A gázszolgáltatás szüneteltetése nem ingyenes, díjait az illetékes elosztói engedélyes mindenkor érvényes díjszabása tartalmazza.

A megrendeléshez a kapcsolódó dokumentumok között található vonatkozó nyomtatvány kitöltése szükséges. A szüneteltetés kezdete és időtartama kötelezően kitöltendő.

Az NKM földgázszolgáltatójához érkezett megrendelés alapján Üzleti ügyfélszolgálat felveszi a kapcsolatot a területileg illetékes elosztóval, aki ezt követően felkeresi a felhasználót időpont egyeztetés céljából.

A műszaki feltételekkel kapcsolatban a területileg illetékes elosztói engedélyes ad bővebb felvilágosítást.

Végleges megszüntetés esetén

A felhasználó részéről történő gázszolgáltatás végleges megszüntetésének kérése esetén a földgázellátási szerződés nem szűnik meg automatikusan.

Kérjük, minden esetben tájékozódjon a szerződésének időtartamáról, a hűségidőről és a szerződés megszűnésével kapcsolatos kötelezettségeiről.

A megrendeléshez a kapcsolódó dokumentumok között található vonatkozó nyomtatvány kitöltése szükséges.

Az NKM Földgázszolgáltatójához érkezett megrendelés alapján Üzleti ügyfélszolgálat felveszi a kapcsolatot a területileg illetékes elosztóval, aki ezt követően felkeresi a felhasználót időpont egyeztetés céljából.

A műszaki feltételekkel kapcsolatban a területileg illetékes elosztói engedélyes ad bővebb felvilágosítást.