Folyószámáról történő fizetés (CSOB)

0001.01.01

Aki CSOB-ra vált, jobban jár!

Aki csoportos beszedési megbízással (folyószámláról történő utalás) egyenlíti ki a számláját, annak nem kell a fizetési határidőt többé fejben tartania, mert a számla kiegyenlítése kényelmesen, mindig időben megtörténik. 

Mi a csoportos beszedési megbízás?

A csoportos beszedési megbízás az olyan rendszeresen felmerülő szolgáltatói számlák és díjak kiegyenlítésére alkalmas, mint például a gázszámla. Csoportos beszedési megbízás esetén Ön egyszerre szerződik velünk, és számlavezető bankjával. Egyrészt meghatalmazza az NKM Energia Zrt.-t, hogy bankszámlájáról leemelje az éppen esedékes gázszámla összegét, ugyanakkor engedélyt ad számlavezető bankjának, hogy ezt a tranzakciót az NKM számára lehetővé tegye.

Térjen át Ön is csoportos beszedésre, …

… mert kényelmes.

többé nem kell a fizetési határidőkkel törődnie, hiszen egyetlen megbízással hosszú távon megoldható a díj mindenkori időben történő kiegyenlítése.


… mert biztonságos.

A számlák kiegyenlítése készpénz nélkül történik, és a számláról levonható összeg felső határát is Ön meghatározhatja.

Az aktuális összeget a fizetési határidő napján terheljük. A beszedési megbízást 6 nappal a terhelés napja előtt továbbítjuk a Bank felé, így Önnek elegendő idő áll a rendelkezésére ahhoz, hogy letiltsa a beszedést esetleges jogos reklamáció esetén.


… és mert egyszerű.

Önnek csak egyszer kell a csoportos beszedési megbízásra felhatalmazást adnia, ezt követően egészen addig fizet így, amíg felhatalmazását vissza nem vonja.

Hogyan tud áttérni csoportos beszedési megbízásra?

Kérjük, adjon megbízást számlavezető bankjának! Az átutalások egyértelmű beazonosítása érdekében adja meg a bankjának az NKM-től kapott gázszámláján szereplő 10 karakterből álló felhasználóazonosító számot, valamint az NKM Energia Zrt. földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó azonosítóját: A10897830. A csoportos beszedést csak az Ön számlavezető bankjának értesítését követően alkalmazzuk. Fontos tudni, hogy a megbízás feldolgozásának átfutási ideje banktól függően 30-60 nap.
A megbízások feldolgozásának zökkenőmentessége érdekében kérjük, hogy a csoportos beszedési megbízás kitöltése során különös figyelmet fordítson az alábbiakra:

  • Bankszámla száma (csak folyószámlához vagy FŐGÁZ Kártyához tartozó hitelszámlához lehet megbízást adni).
  • Aláírás: a bank csak az aláírási joggal rendelkező számlatulajdonos aláírását fogadja el.
  • Megbízás kitöltése: a bank nem fogad el javított megbízást, ezért ha elrontotta, kérjük, töltsön ki új megbízást.
  • Kérjük, hogy ügyfél-azonosítóként a "Felhasználó azonosító száma" nevű, pontosan 10 számjegyű számsort adja meg, ami a földgázszámlán a postai címzés alatti téglalap első sorában szerepel (ha nullával kezdődik, az is be kell írni)