A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Tájékoztatás adategyeztetésről és követeléskezelésről

2020. október 5.
 

Adategyeztetés:
Az NKM Energia Zrt. szerződött partnere, az EX-ID Zrt. személyes felkeresés formájában adategyeztetési feladatokat lát el az NKM Energia Zrt. felhasználói/díjfizetői körében. Az EX-ID Zrt. munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal és meghatalmazással igazolják, hogy jogosultak a feladat elvégzésére. Kérés esetén az NKM ügyfélszolgálata is rendelkezésre áll az EX-ID munkatársainak azonosításában. 
Az adategyeztetési eljárás célja az NKM Energia Zrt. által vezetett felhasználói/díjfizetői nyilvántartás karbantartása, pontosítása, valamint az esetleges hibás adatok korrigálása. Az egyeztetett adatok köre a felhasználó/díjfizető személyes adatainak és elérhetőségeinek egyeztetésére is kiterjed (telefonszám, e-mail-cím), amelyek az NKM-vállalatok szolgáltatásaival összefüggő kapcsolattartáshoz és azonosításhoz szükségesek. 
Az adategyeztetési eljárást partnerünk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozatai alapján, valamint a hatályos Üzletszabályzatunkban – amely honlapunkon (www.nkmenergia.hu) elérhető – foglaltaknak megfelelően, a mindenkori adatvédelmi jogszabályoknak eleget téve folytatja. 
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.


Követeléskezelés:
A lejárt számlatartozásokat az NKM Energia Zrt. átadhatja követeléskezelési tevékenység céljából az EX-ID Zrt. részére. Az EX-ID Zrt. telefonon, sms-ben, felszólító levél útján, valamint személyesen keresi fel ügyfeleinket a számlatartozások rendezése érdekében. Az EX-ID Zrt. munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal és meghatalmazással igazolják, hogy jogosultak a feladat elvégzésére. Kérés esetén az NKM ügyfélszolgálata is rendelkezésre áll az EX-ID munkatársainak azonosításában.