A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Már több mint húszezer háztartásban állították vissza a villamosenergia-szolgáltatást az NKM Áramhálózati Kft. szerelői.

2020. január 19.
 

A hétvégén is kitart a ködös, párás, zúzmarás időjárás az ország területén és különösen Békés megyében és Bács-Kiskun megyében Kecskemét, illetve Kiskunfélegyháza környékén több helyszínen okoz újabb vezetékszakadást a hálózatra fagyott jég. A közép- és nagyfeszültségű hálózaton is előfordulnak rövidebb-hosszabb idejű áramkimaradást okozó hibák, de az NKM Áramhálózati Kft. napok óta megerősített létszámmal dolgoznak ezek elhárításán.

   

A szerelők munkáját nehezíti, hogy a vezetékre fagyott dér és zúzmara napközben sem olvad el, így a jégréteg vastagodásával fokozódik a vezetékszakadás kockázata. Szerda óta 198 középfeszültségen keletkezett üzemzavar elhárításán kellett dolgozni munkatársainknak. Megerősített létszámmal, napok óta folyamatos, 24 órás folyamatos munkavégzés mellett 20 oszlopot, 10.000 méter vezetéket és 200 kötőelemet cseréltek ki. Az NKM Áramhálózati Kft. mintegy 800 ezer ügyfeléből az üzemzavar naponta 5-8000 embert érintett csupán. Ma a déli órákban 1800 alatt van az érintett ügyfelek száma. Az üzemzavar főként a településeken kívül, a külterületeken élőknél okozott áramkimaradást.

Jelenleg is több tucat szerelőcsapat dolgozik kosaras- és darus gépjárművekkel és az NKM Áramhálózati Kft. gallyazó csapatai is segítik a helyreállítást. A telefonos ügyfélszolgálat is megerősített létszámmal dolgozik, csak szombaton több mint 2000 hívást fogadtak.  Az időjárás előrejelzés szerint vasárnap enyhébb idő lesz, így a további jegesedés is csökkenhet.

Az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai mindent megtesznek, hogy a téli időjárás okozta üzemzavarokat a lehető legrövidebb időn belül elhárítsák és minden ügyfélnél folyamatos legyen a villamosenergia-szolgáltatás.

Köszönjük ügyfeleink türelmét!