A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Az MVM Csoport egy cégbe szervezi energia kiskereskedelmi tevékenységét

2019. december 3.
 

Az MVM Csoport átszervezi villamosenergia- és földgáz-kiskereskedelmi tevékenységét annak érdekében, hogy egységes ügyfélkiszolgálás valósuljon meg. A tervek szerint 2020. áprilistól az MVM Partner Zrt.-ből az NKM Energia Zrt.-be kerülnek át a versenypiaci kiskereskedelmi üzletágak. A nemzeti energetikai vállalat az optimális működés, valamint az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálása érdekében alakítja át struktúráját.

„A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által felügyelt folyamat során az MVM Partner kiskereskedelmi ügyfelei részéről az átalakulással összefüggésben semmilyen teendő nem merül fel áprilistól, sem azt megelőzően. Az ügymenet a megszokott módon folytatódik számukra, az MVM Csoportra jellemző magas minőségben, optimális működési feltételek között. A mostani, a csoporton belüli vállalatok profiltisztítására irányuló lépés célja, hogy a nemzetgazdaság számára olyan iparági előnyöket teremtsünk, amelyek módot adnak a kiskereskedelmi szolgáltatások minőségének javítására, a még magasabb színvonalú ügyfélélmény megteremtésére, illetve ezen törekvéseink segítik stratégiai céljaink megvalósítását is” – mondta dr. Tomaj Balázs, az MVM Zrt. ügyfél vezérigazgató-helyettese.

Az MVM Csoport a nemzeti vagyon értékének növelése érdekében, illetve a vállalatcsoport hosszú távú stratégiájának megfelelően megszünteti a tagvállalati portfóliók és tevékenységek közötti párhuzamosságokat. A hazai energetikai társaság stratégiai tevékenységi területeinek optimális működését segíti, hogy teljes villamosenergia- és földgáz-kiskereskedelmi tevékenységét a szintén a vállalatcsoporthoz tartozó NKM Energia Zrt.-be szervezi. Az ügyfeleknek a tranzakcióval kapcsolatosan semmilyen teendőjük nincsen

Az MVM Partner Zrt. ezzel a nemzeti energetikai holding egyedüli villamosenergia-nagykereskedő, az NKM Energia Zrt. pedig az egyetlen villamosenergia- és földgáz-kiskereskedő és egyben 4,2 millió lakossági ügyfelet kiszolgáló egyetemes szolgáltató társasága lesz, amely magas szinten szolgálja ki meglévő és új, lakossági, vállalati és intézményi ügyfeleit egyaránt.