A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Az NKM idén is számos jótékonysági akciót támogat az adventi időszakban

2019. november 29.
 

Budapest, 2019.11.29. – Az NKM névadó szponzorként idén immáron 9. alkalommal támogatja a MikulásGyár működését, amellyel lehetővé válik, hogy a Millenáris Parkban felállított Mikulásgyár fűtése, világítása és áramellátása több héten keresztül biztosított legyen. 
Az NKM idén kilencedik alkalommal biztosítja a „MikulásGyár – az NKM energiájával” jótékonysági akcióhoz szükséges energiaellátást 2019. november 29. és december 21. között. Az MVM csoporthoz tartozó NKM ezzel kíván hozzájárulni a nélkülöző gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez és megfelelő körülményeket teremteni az önkéntesek számára az ajándékok gyűjtéséhez és csomagolásához. 
Az NKM munkavállalói ezen kívül az ünnepi időszakban cégcsoport szinten több saját szervezésű, valamint céges jótékonysági, adományozási programban vesznek részt. Az NKM támogatási politikáját a gazdasági és a társadalmi környezet változásait követve határozza meg, amelyben a környezettudatos jövő megteremtése mellett nagy hangsúlyt kap nehéz sorsú embertársaink megsegítése.
Az NKM tulajdonában lévő Feszty Árpád úti épületet 2010 óta a Máltai Szeretetszolgálat rendelkezésére bocsátotta jelképes összegért, hajléktalanszálló üzemeltetése céljából. A Máltai Szeretetszolgálat egy mintegy 40 fő befogadására alkalmas lábadozót üzemeltet az I. kerületi Feszty Árpád utcai NKM telephelyen, amely olyan beteg hajléktalan férfiakat fogad, akiket a kórházak a teljes felgyógyulásig „lábadozásra hazabocsátanak”. A telephelyen az NKM munkatársai karácsonyi ünnepséget szerveznek a rászorulóknak. 

 
Az NKM 2011 óta minden évben, így idén is részt vesz a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi ételosztási akciójában az ünnepek előtti időszakban, amelynek keretében az NKM munkatársai meleg-ételt, forró teát és szaloncukrot osztanak a nehéz sorsú embereknek. Az ételosztáson az NKM menedzsmentje is részt vesz.  
Az NKM idén is névadó szponzorként támogatja a szegedi NKM Rotary Advent rendezvénysorozatot, amely 2019. december 1. és 23. között várja az érdeklődőket. A Rotary Advent rendezvénnyel minden évben egy-egy intézménynek gyűjtenek gyermekjátékot, ruhát és könyvet, amelyeket a gyermekek és a családok kapnak meg. Az átadás ceremóniáját mindig az ajánló intézmény gyermekeinek műsora kíséri.