A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

A vihar okozta hibák 98%-át kijavították az NKM áramhálózatán

2019. szeptember 10.
 

2019.09.10. Szeged – Közel negyvenezer ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet a Dél-Alföldön végigvonult hatalmas vihar tegnap délután. Az NKM hálózatos kollégái gyors és szervezett munkájának köszönhetően szinte mindenütt sikerült helyreállítani a középfeszültségű hálózaton keletkezett hibákat. Mostanra már csak alig 500 ügyfélnél nincs áram.
Szeged és környékét érintette leginkább a vihar, amely jelentős károkat okozott a térségben. Az NKM munkatársai megerősített létszámmal kezdték meg a hibák feltárását a vihar elvonultával. A helyreállítás késő estig, és  éjszaka is zajlott, a pihenőre vonult szerelőcsapatokat Bajáról, Kecskemétről, Békéscsabáról átirányított szerelőpárok váltották. A munkálatok a mai napon is folytatódnak, jelenleg 100-nál több szerelővel, hiszen a mostanra javarészt helyreállított középfeszültségű hibák mellett nagyon sok a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hiba is.
A kidőlt fák sok helyen megrongálták a hálózatot, vezetékek szakadtak le, amelyek megközelítése élet- és balesetveszélyes! Amennyiben ilyet tapasztalnak, kérjük ügyfeleinket, haladéktalanul jelentsék be a telefonos ügyfélszolgálaton a +36 62 565 881 számon.
Az NKM áramhálózatának munkatársai a katasztrófavédelemmel együttműködve mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül minden ügyfelünknél helyreálljon az áramszolgáltatás. 
Köszönjük ügyfeleink türelmét és megértését!