A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Az NKM felkészült a rezsiutalványok beváltására

2019. szeptember 5.
 

Budapest, 2019.09.05. – Az NKM felkészült a földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetéséhez felhasználható rezsiutalványok beváltására. A nyugdíjasoknak szóló rezsiutalványok postai kézbesítése megkezdődött, az NKM folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket. A társaság honlapján részletes tájékoztató olvasható a https://www.nemzetikozmuvek.hu/rezsiutalvany címen. 
A rezsiutalványok fél éven át beválthatók az ország több ezer postahivatalában, amennyiben csekket fizetnek be velük, átruházhatók, bármely magánszemély fizetheti velük villany- és gázszámláját összeghatár nélkül.
Amennyiben az ügyfél nem csekken szokta fizetni számláit, vagy a rezsiutalvány névértékénél alacsonyabb összegű csekkje van, az NKM ügyfélszolgálatától telefonon, vagy e-mailben egyedi csekket kérhet pl. 9 ezer, vagy ¬– nyugdíjas házaspár esetén összevontan – akár 18 ezer forintról. A csekk befizetésével az összeg az ügyfél szerződéses folyószámlájára kerül, és amíg el nem fogy, az NKM nem küld számára fizetendő számlát.
Az NKM kijelölt ügyfélszolgálati irodáin a rezsiutalványt elfogadják, ugyanakkor a rezsiutalvány és a számlaösszeg közötti különbözetet készpénzzel nem lehet kiegyenlíteni. Ilyen helyzetben célszerű inkább a készpénzforgalmat bonyolító postahivatalokban befizetni a csekkeket.
A készpénzhelyettestő rezsiutalványok értéke kilencezer forint, amit három darab, háromezer forintos címletben kapnak meg a jogosultak. A rezsiutalványokat a Magyar Posta kézbesíti szeptember 30-ig, és azokat fél éven keresztül, 2020. március 31-ig lehet felhasználni.
---
Információk
telefon: 06 20, 06 30, 06 70 vagy 06 1 előhívót követően 474-9999
e-mail: ugyfelszolgalat@nkm.energy
A rezsiutalványok beváltásával foglalkozó ügyfélszolgálati irodák listája