Mérőállás diktálása

A diktálási időszakban 0–24 órában megadhatja mérőállását telefonon, online ügyfélszolgálatunkon vagy mobilappunkban egyaránt.

A bediktált mérőállás alapján az online felületen tájékoztatást adunk a számla összegének kiszámításáról és a számla elkészüléséről.

Számlaadatainak kiszámítását a fogadott mérőállásból végzi el rendszerünk, egyetemes szolgáltatásban vételező ügyfeleink részére.

Ha az Ön által közölt mérőállás alapján a számla kiszámított összege nem éri el papírszámla esetén a nettó 5000 Ft-ot, akkor a mérőállás-bejelentés tényét rögzítjük, de számlát nem állítunk ki. E-számlát akkor készítünk, ha annak összege meghaladja a bruttó 1836 Ft-ot.

A következő mérőállásközléskor az utolsó elkészült számlájának záró mérőállásától végezzük a számlázást, és onnan vizsgáljuk a számlázási határértéket is.

Az ügyfélszolgálaton kérhető, hogy az adott elszámolási időszak minden hónapjában készítsük el a számlát, a számlázási értékhatár alkalmazása nélkül.

Évente egy alkalommal az áramhálózati cég által megbízott leolvasó rögzíti a mérőállást, akinek biztosítani kell, hogy hozzáférjen a mérőhöz. Az éves leolvasáskor (melynek időpontját a villanyszámlája 4. oldalán találja, a tájékoztató adatok között) a leolvasó által rögzített mérőállással készül el az elszámolószámlája, ezért a mérőállás diktálását ilyenkor Öntől nem tudjuk fogadni.

Telefonon

Hívja automata mérőállás-bejelentő vonalunkat:

  • mobiltelefonról: 06 62 565 780
  • külföldről: +36 62 565 780
  • vezetékes telefonról: 06 80 82 81 80

Interneten

A mérőállás diktálására az online ügyfélszolgálaton van lehetőség, bejelentkezést követően.

A Diktálási időszak menüpontban ellenőrizheti, hogy az Ön felhasználási helyére mely napokon diktálhat mérőállást.




A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.