Mérőállás bejelentés

A diktálásra megadott időszakban 0- 24 órában megadhatja mérőállását telefonon és online ügyfélszolgálatunkon egyaránt.
Egyetemes szolgáltatásban vételező ügyfeleink számlaadatainak kiszámítását a fogadott mérőállásból végzi el rendszerünk.

A mérőálláson alapuló számlakészítés során az NKM Energia Zrt. számlázási értékhatárt alkalmaz.

Amennyiben az Ön által közölt mérőállás alapján a részszámla kiszámított összege nem éri el a számlázási értékhatárt, akkor a mérőállás-bejelentés tényét rögzítjük, de számla nem készül. A beadott mérőállás alapján az online felületen tájékoztatást adunk a számla összegének kiszámításáról és a számla elkészüléséről.

Igény esetén az ügyfélszolgálaton kérhető, hogy a részszámlák készüljenek el az adott elszámolási időszak minden hónapjában, a számlázási értékhatár alkalmazása nélkül. A következő mérőállásközléskor az utolsó elkészült számlájának záró mérőállásától végezzük a számlázást, és onnan vizsgáljuk a számlázási határértéket is.

Az éves leolvasás várható időpontjában (melyet megtalál áramszámlája 4. oldalán a tájékoztató adatok között) ne jelentse be mérőállását! Ha ebben a hónapban az Ön felhasználási helyén éves elosztói leolvasás történik, a leolvasó által rögzített mérőállással készül el az elszámoló számlája, ezért a mérőállás bejelentését nem tudjuk fogadni.

Telefonon

Vezetékes telefonról: 06 62 565 780 vagy a 06 80 82 81 80

Mobilról: 06 62 565 780

Interneten

A mérőállás online bejelentéséhez regisztráció szükséges.

A diktálási időpont menüpontban ellenőrizheti, hogy az Ön felhasználási helyére milyen időintervallumban diktálhat mérőállást.

NKM Áramappban

Okostelefonon és tableten az ügyintézés mobil applikációval a legkényelmesebb, díjnyertes alkalmazásunkat töltse le itt!
A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.